Novinky Promo akce2
logo CODEWARE
Domů Potisk etiket a karet Řešení Blog Servisní středisko

ESL Elektronické cenovky použité jako online nastavitelný displej

Elektronické označování zboží (ESL) je systém, který využívají především obchodníci pro zobrazování cen produktů v regálech. Plně grafický displej může být dálkově aktualizován několikrát denně pomocí bezdrátové technologie.

Automatizované systémy označování zboží snižují náklady - zvyšují rychlost označování a přesnost cen. Mají velkou výhodu v tom, že jsou schopné online měnit informaci, kterou nesou. Je tedy možné z centrály měnit cenu v souvislosti se slevou nebo naopak se zdražením před sezonou – například plavky se na podzim zlevňují, ale na jaře zdražují. Ve všech Vašich prodejnách máte zaručené, že je zboží dobře oceněné.

Tyto elektronické cenovky se ale dají používat i jinak. Například v průmyslu. Vždy, pokud potřebujete v terénu, ve výrobní hale, mít informaci, která je závislá na informaci z počítače nebo z databáze...a je proměnlivá. Více se můžete dočíst v článku, který popisuje způsob použití cenovek v jedné české strojírenské firmě, kde je použili jako nositel informace, zda stroj prošel povinnou kalibrací.

 

Správa zasedacích místností je také možná pomocí ESL. Není nutné neustále přepisovat cedulky propiskou, stačí mít u dveří například displej OPT-ESL-EE-420R, kde se může zobrazovat kalendář, ale i zda je volno / obsazeno atd. Použít se ale displeje dají i u pacientů v nemocnicích, ve vlacích a autobusech, distribučních a zásobovacích halách, ve sportovních šatnách, jako indikace stavu pokoje v hotelu...

Variabilita použití u E-ink displejů je limitovaná pouze barvami na displeji (černá a červená na bílé). Pokud Vám tři barvy nestačí, můžete mezi spravované displeje zařadit i větší plnobarevné.

Výhodou je napájení nikoliv ze sítě, ale z baterie. Displeje od firmy Opticon (například OPT-ESL-EE-150R) běží i v teplotě těsně nad nulou (testovali jsme je v chladícím pultu v řeznictví), jejich velikost je různá a fungují v dosahu základnové stanice, která má dosah podobný jako klasická wifi. Vždy je tedy k ovládání potřeba základna (OPT-ESL-EBS-40), která přenáší data ve specifické komprimované podobě a pravidelných intervalech. Díky tomu je výdrž baterií přes dva roky a i poté je baterie uživatelsky vyměnitelná.

logo