Novinky Promo akce2
logo CODEWARE
Domů Potisk etiket a karet Řešení Blog Servisní středisko

Strojové čtení občanských průkazů nejen pro notáře

Občanský průkaz i cestovní pas obsahují klasicky napsané informace o vlastníkovi. Co ale také na těchto dokladech najdete, jsou strojově čitelné informace. Jsou to spodní tři nebo dva řádky doplněné znaky „<<<“ .

 

Pomocí OCR (Optical Character Recognition = optické rozpoznávání znaků) si s tím poradí některé programy do počítače. Co ale dělat, když bych chtěl do počítače tyto informace z dokladu načíst obratem pomocí čtečky čárových kódů? Nejlépe do programu, kam bych to jinak musel vkládat ručně?

 

Naše čtečka Opticon L51x  je právě ten model, který hledáte. Její 2D imager vyvinutý v Japonsku je schopen přečíst nejen poškozené a zašpiněné kódy, ale hlavně tento strojově čitelný text z dokladů. Takže odpadá pracné přepisování a hlavně odpadají možné chyby v zápisu.

 

Uplatnění strojově čitelného textu z dokladů najdete všude, kde se s doklady pracuje. Jsou to úřady, notářské kanceláře, lékárny… ale třeba i diskotéky, které potřebují ověřit, že návštěvníkovi je víc než 18 let.

 

Kontaktujte a nás a dohodneme se na nastavení právě pro Váš případ. Vyhnete se tím dlouhému opisování informací z dokladů a hlavně se vyhnete chybám. Umíme to nejen pro čtečky, ale i pro terminály.

 

 

logo