Novinky Promo akce2
logo CODEWARE
Domů Potisk etiket a karet Řešení Blog Servisní středisko

RTLS - Revoluční systém pro lokalizaci v reálném čase

Vstupte do světa digitální transformace, kde průmyslový internet věcí - IIoT, Průmysl 4.0 a Smart Factory přinášejí inovace na každém kroku. V tomto rychle se rozvíjejícím prostředí je klíčové vědět přesně, kde se vaše aktiva nacházejí, abyste mohli plánovat jejich využití s maximální efektivitou.

Real-time locating systems (RTLS) je způsob sledování a lokalizace osob a předmětů (palety, vysokozdvižné vozíky, nástroje, ...) v reálném čase. Zapomeňte na zastaralé metody a omezující technologie jako GPS nebo Bluetooth Low Energy (BLE). V průmyslovém prostředí je nyní na vzestupu revoluční technologie zvaná Ultra Wide Band (UWB). S pomocí UWB můžete přesně lokalizovat objekty s přesností až na centimetry! To přináší obrovské výhody pro logistiku a řízení výroby.

Jedním z hlavních argumentů pro pořízení RTLS je zvýšení rychlosti a efektivity vaší výroby. Díky přesnému sledování polohy objektů a osob v reálném čase můžete eliminovat zbytečné ztráty času a snížit počet chyb. Například dlouhé hledání materiálu, nástrojů nebo součástí patří minulosti. S RTLS můžete okamžitě identifikovat, kde se nachází potřebné objekty a rychle je dostat na správné místo. To zkracuje dobu vyhledávání a umožňuje rychlejší plnění zakázek.

Dalším klíčovým aspektem je úspora nákladů. RTLS umožňuje optimalizaci využití prostoru, zdrojů a personálu. Díky přesnému sledování polohy můžete lépe plánovat trasy, minimalizovat neefektivní pohyby a snížit ztráty způsobené zastavením výroby kvůli nedostatku materiálu. Tímto způsobem můžete maximalizovat výkon vaší výroby a dosáhnout úspor ve výrobních nákladech.

Jak to celé funguje?

Areál (pozemky firmy, výrobní haly, sklady, kanceláře, ...), kde se má sledování provádět, pokryjete sítí RTLS kotev, které přijímají signály z aktivních RTLS tagů umístěných na sledovaných objektech. Tato data přebírá software, který na jejich základě počítá přesné souřadnice.

To vám otevírá brány k nekonečným možnostem. Data z RTLS můžete jednoduše načítat do aplikací třetích stran pomocí otevřeného API nebo využít aplikaci poskytovatele RTLS systému pro vizualizaci dat. Následně si můžete zobrazit pozice v interaktivní mapě, sledovat historii pohybu, vyhledávat místa, kde dochází k zácpám, nastavovat zóny s omezeným přístupem, Just-in-Time doplňovat materiál pro plnění zakázek, a tak dále. Možností je opravdu mnoho - fantazii se meze nekladou.

Námi dodávané RTLS řešení od společnosti Kathrein je skvělou volbou nejen pro velké firmy, ale i pro menší podniky. S ohledem na cenu a dostupnost se jedná o aktraktivní možnost, jak implementovat RTLS a využít veškerých přínosů. Díky RTLS zefektivníte procesy ve firmě a získáte konkurenční výhodu prostřednictvím moderní, efektivní a spolehlivé technologie za rozumnou cenu. Pro více informací se neváhejte obrátit na naše obchodníky.

Ukázková použití:

Tracking

  • rychlé nalezení aut, palet, manipulačních vozíků, ... pracovníci už nemusí hledat, ale jdou přímo na souřadnice označeného objektu
  • pokud se jednotlivé tagy označí číslem zakázky, tak je v mapě velmi jednoduché zjistit, kde se nachází jednotlivé součásti

Výrobní hala

  • sledování průběhu výroby (kde přesně se nachází daná zakázka a její součásti, vyhodnocení, proč se příliš dlouho nachází na stejném místě, ...)
  • možnost zahájení další fáze zakázky pouze v případě, že se na daném místě výrobní haly nachází potřebný materiál

Logistika

  • plánování tras pro automatické roboty, které přemisťují palety na prázdná místa a doplňují materiál pro výrobu, aby nedocházelo k zácpám
  • zjištění, které nakládací rampy jsou obsazené kamiony, označenými RTLS tagem, s možností navést prázdný kamion k volné rampě. Stejnou informaci můžou dostat skladníci s vysokozdvižnými vozíky, kterým se zobrazí mapa se souřadnicemi palet, které mají na kamion naložit.

Zdravotnictví

  • označení křesel, postelí a vozíků RTLS tagy pro jejich snadné dohledání

Zemědělství

  • sledování chování zvířat (předcházení nemocem)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

logo