Novinky Promo akce2
logo CODEWARE
Domů Potisk etiket a karet Řešení Blog Servisní středisko

Tiskové řešení a verifikátory v průmyslu

Zákazník v mnoha případech v průmyslu požaduje od svého dodavatele, aby natištěné kódy odpovídaly kvalitě podle normy. Tyto požadavky jsou často definovány ve smlouvě mezi zákazníkem a dodavatelem, kde bývají za porušení této podmínky vyměřeny vysoké pokuty.

V průmyslu nejde tedy pouze o validaci kódů, která se provádí přečtením čtečkou kódů a která vypovídá o jejich čitelnosti, ale je potřeba i verifikace kódů. Verifikace znamená ověření kvality kódu podle příslušného standardu a k tomuto procesu jsou určeny speciální přístroje – verifikátory.

Společnost CODEWARE Vám pomůže vybrat potřebné zařízení, které je určeno pro off-line nebo on- line verifikaci.

Off-line verifikace – například od společnosti Axicon – slouží buď k náhodné verifikaci kódů, nebo je možné ověřovat každý kód vytištěný na výrobku.

Společnost CODEWARE může zařízení dodat, nastavit a provádět pravidelné následné kalibrace.

On-line verifikace je spojení tiskárny a verifikátoru do jednoho celku. CODEWARE aplikuje tyto verifikátory od společností Honeywell nebo Printronix. Zajišťujeme kompletně aplikaci a implementaci tohoto typu verifikátorů v průmyslu. Výsledkem této verifikace je, že po vytištění kódu na tiskárně je tento kód automaticky ověřen verifikátorem v tiskárně, a pomocí implementovaného software se automaticky zastaví proces aplikace štítků v případě, že čárový kód nedosahuje potřebné kvality.

On-line verifikace nevyhovující kód ihned znehodnotí. Do výroby na linku nebo do aplikátorů posouvá pouze kódy, které splňují potřebné standardy.

U všech typů verifikátorů provádí CODEWARE pravidelnou profilaxi tiskáren a kalibraci i rekalibraci verifikátorů. Naši specialisté absolvují pravidelná školení u výrobců na kalibraci verifikátorů.

Vstupy v průmyslu jsou důležité pro celé fungování systému. Proto zákazníci vyžadují po svých dodavatelích 100% kvalitní kódy. Pokuty za porušení této povinnosti jsou obrovské a obrovské mohou být i škody způsobené aplikací nevyhovujících kódů, které nejsou zkontrolované pomocí verifikátoru.

Obraťte se s tiskovým řešením i s možnostmi nasazení verifikátorů na CODEWARE.

logo