Novinky Promo akce2
logo CODEWARE
Domů Potisk etiket a karet Řešení Blog Servisní středisko

Nekvalitní výměna tiskové hlavy: Jak zdánlivě jednoduchá údržba může způsobit nečekané problémy

V dnešní době je stále běžnější, že si zákazníci sami řeší drobné opravy a údržbu svých elektronických zařízení, aby ušetřili čas i peníze. Toto platí i pro tiskárny štítků. A proto není divu, že mnozí zákazníci volí koupi náhradních dílů a samostatnou výměnu tiskové hlavy přímo doma. Bohužel, tento proces může být složitější, než se na první pohled zdá, a při nedbalém zacházení může dojít k nechtěným problémům.

Nedávno jsme byli kontaktováni jedním z našich zákazníků, který si zakoupil tiskovou hlavu pro svou tiskárnu přes e-shop. S přesvědčením, že si sám vymění tiskovou hlavu a nemusí tiskárnu posílat do servisu, se pustil do práce. Bohužel, co mělo být jednoduchou údržbou, se brzy proměnilo v nečekaný problém. Držák tiskové hlavy byl ulomen, což je klíčový prvek pro uchycení tiskové hlavy na místě.

Tento držák je klíčovým prvkem, který zajišťuje stabilitu tiskové hlavy během tisku. Bez něj by tisková hlava mohla být náchylná k pohybu a vibracím, což by mohlo vést k poškození jak hlavy, tak i samotné tiskárny.

Naštěstí v tomto případě tisková hlava přežila, ale to nebylo všechno. Dále jsme zjistili, že je také třeba měnit i přítlačný válec. Ten je dalším důležitým prvkem tiskárny, který má za úkol zajistit správný kontakt mezi papírem a tiskovou hlavou. Po shlédnutí fotky, kterou nám zákazník poskytl, jsme zjistili, že přítlačný válec má zjevné mechanické poškození, což by mohlo negativně ovlivnit kvalitu tisku a dokonce i poškodit novou hlavu.

Je důležité nejen vybírat kvalitní náhradní díly, ale také provádět jejich výměnu s pečlivostí a odborností. I zdánlivě jednoduchá údržba může mít nepředvídatelné následky, pokud není provedena správně.
Proto se na nás neváhejte obrátit, spolu vždy najdeme správné řešení. V dlouhodobém horizontu to může ušetřit čas, peníze a spoustu frustrace.

 

 

logo